Ročník 2004 – 2005

Jméno Bydliště Věk
Nikola Čtvrtečková Bystré 9
Klára Dušková Bystré 8
Jan Dyntar Janov 7
Václav Dyntar Janov 9
Markéta Hejzlarová Bystré 10
Jiří Jakubský Ohnišov 7
Filip Kratochvíl Bačetín 9
Ondřej Matouš Zákraví 9
Mitchel Scheepers Bystré 9
Filip Smola Bystré 9
Daniel Jára Zákraví 9

Schůzky

Začínáme další ročník hry Plamen – ročník 2004/2005. Protože branný závod je již 9. října ve Valu, máme celkem málo času na procvičování “braňáku”. Ale všichni jsme jej běhali již před rokem, tak víme do čeho jdeme.

Stále procvičujeme topografické značky, uzle, běh, zdravovědu, hasební prostředky a střelbu. Střelba je naše slabina. Menší děti sotva vzduchovku udrží.

Protože není venku pěkně, nacvičujeme v tělocvičně.

Paní Martínková nás odvezla dnánáctsetrojkou do Valu, podívat se na trasu branného závodu. Bude to dost těžký terén. Když jsme se vraceli z trasy, začalo pršet. Zítra se bude trasa klouzat. musíme si dát velký pozor na zranění.

Závod požárnické všestrannosti ve Valu

Hned ráno nás nepotěšil pan Kratochvíl, protože zavolal, že Filip onemocněl. Co teď? Prostě si musíme jedno dítko půjčit, ale kde. Jakmile jsme přijeli do Valu, naše paní vedoucí začali shánět u ostatních vedoucích, kdo má dítě na víc a může jej postrádat. Nakonec jsme sehnali chlapce z Olešnice. Byl opravdu naučený. Měli jsme startovní číslo 9. Nakonec se nám dařilo celkem dobře. Jen jsme nenastříleli. První hlídka se umístila na 4. místě a druhá na 8. místě. Celkově jsme v branném závodě na 4. místě. Je to celkem dobrá výchozí pozice do jarního kola. Počasí se opravdu vyvedlo. Bylo krásně.

Schůzky

A znovu se dáváme do práce. Následující schůzky až do listopadu jsou spíše relaxační. Pomáháme s úklidem obce a drobnější práce. Chodíme na procházky, hrajeme fotbal. Prosinec máme volno.

První schůzka v novém roce se konala 10. ledna. Připravujeme se na Výroční valnou hromadu. Učíme se básničky.

Výroční valná hromada

Valná hromada je každoroční schůze všech hasičů, kteří patří do našeho sboru. Říkali jsme zde básničky. Největší úspěch s básničkou měla Hanička. Recitovala báseň “Malá hasička”.

Další naše schůzky

Naše schůzky jsou jednou týdně. Když je venku špatné počasí, jsme v tělocvičně a sportujeme. Skáčeme přes “kozu”, děláme kotouly, hvězdy, stojky. Pěkně se vyřádíme.

Když je venku přijatelně, chodíme sáňkovat a bobovat. V Bystrém jsou pěkné kopečky ze kterých to pěkně sviští.

Dnes jsme malovali obrázky s hasičskou tématikou “Požární ochrana očima dětí”. Nejlepší obrázky byly zaslány do soutěže.

Je pěkné počasí. Všichni se sešli. Začínáme opakovat “dvojice”. Je až s podivem, že nikdo disciplínu nezapomněl.

Kluci nacvičovali požární útok. Zúčastní se s ním  jako vloni soutěže ve Valu. Při dalších schůzkách procvičujeme dvojice, štafetu 4 x 60 m, útok CTIF a další.

Starší děti a dorostenci cvičili na hřišti útok s vodou. My jsme se připojili a zkoušíme na útok do Valu.

Soutěže ve Valu se zúčastnili Mitchel, Jirka, oba Filipové, Honzík, Venda a Ondra. Z pěti družstev se umístili na 1. místě. Počasí bylo krásné. Vyhráli míč, bublifuky, létající talíře a 2 hrníčky.

Paní vedoucí nás svolaly na sobotu. Celé odpoledne jsme zkoušeli všechny disciplíny. Doufáme, že jsme připraveni na okresní kolo hry Plamen, které se koná v Ještěticích. Moc se těšíme pod stany.