2003 – 2004

Po dvouleté přestávce se vrací zpět na scénu obnovené družstvo dorostenců, jeho vedení se ujímá Michal Dusílek. Všichni doufáme, že toto družstvo naváže na úspěchy svých předchůdců.

Členové kolektivu

Jméno Bydliště
Simon Krpata Bystré
Jiří Matějů Kounov
Tomáš Matějů Kounov
Tomáš Matějů Sudín
Václav Novotný Bačetín
Michael Stodůlka Bačetín
Richard Štěpán Kounov
Lukáš Vašíček Bačetín

Závod požárnické všestrannosti

Závod požárnické všestrannosti se uskutečnil dne 18.10.2003 v Rokytnici v Orlických horách. Umístili jsme se na druhém místě za družstvem Houdkovic. Do okresního kola soutěže dorosteneckých kolektivů postupujeme se ztrátou jednoho bodu za vedoucími Houdkovicemi.

Jezdíme do tělocvičny

Přes zimu jezdíme do tělocvičny v Olešnici, kde nás trénují a připravují na jaro Jan Klouček a Michal Dusílek. V tělocvičně hlavně cvičíme zapojování hadic na rozdělovač, které pak využijeme v jednotlivcích i ve štafetě.

Trénujeme venku

 Začíná být teplejší počasí a tak začínáme běhat venku, dvakrát někdy i třikrát týdně. Pečlivě trénujeme, abychom dosáhli co nejlepšího výsledku v okrskové soutěži, která se koná 15. května v Deštném, ale hlavně v okresním kole o den později v Kvasinách. Začínáme pilně trénovat požární útok, kde nám své vědomosti předávají starší. Také trénujeme jednotlivce, aby byli co nejrychlejší.

Okrsková soutěž v Deštném

V sobotu 15. května se konala okrsková soutěž v Deštném. Na této soutěži nás čekal požární útok a štafeta 4 x 100 m. Požární útok se nám moc nevyvedl, protože nám selhala mašina a její nastartování nás stálo několik vteřin navrch. Ve štafetě to bylo trochu lepší, ale stejně se vloudila chybička na kladině, kde se nám zasekla hadice. Soutěž nedopadla tak, jak jsme očekávali. Celkově jsme dopadli jako šestí, ale nesmíme ztrácet naději. V neděli nás čeká okresní kolo v Kvasinách a to je mnohem důležitější.

Okresní kolo

V neděli se uskutečnilo okresní kolo v Kvasinách. Nejdříve jsme vyplnili testy z požární ochrany, ve kterých jsme neudělali ani jednu chybu. Potom následovali jednotlivci, kteří se nám moc nevyvedli a vedoucí Houdkovice měli znovu bod navíc. Štafetu 4 x 100 m jsme zaběhli o pouhých jedenáct setin horší než Houdkovice. Už bylo jisté, že okresní kolo nevyhrajeme. Poté následoval požární útok, který jsme měli o tři sekundy lepší než vedoucí družstvo z Houdkovic, ale přesto jsme se umístili na celkovém druhém místě.

Podorlická liga

Po okresním kole jsme se začali věnovat soutěži v požárním útoku “Podorlická liga”. Zde nám pomáhají starší muži. Z celkových sedmi pohárových soutěží jsme dvě vynechali a tak jsme s 34 body obsadili 13. místo. Nejlepší čas, který se nám povedl nejrychleji zaběhnout byl 27,34 s v Kvasinách. Po Podorlické lize se chystáme na závod požárnické všestrannosti, který se uskuteční do Valu.